/My Heart Desire

Assalamualaikum
Hey, thanks visit!


Welcome to my blog. You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Superman kill you!.

Status : experience teaches us become more mature

Home About Linkies
Tagboard
Footprints here!



mata berkedip
Mata korang pernah tak tetibe berkedip kedip di bahagian kelopak mata? Mesti pernah kan? Sape tak pernah, sila angkat hidung. Nampak gayanya anda bukan manusia tapi ALIEN dari pluto. Haha tak lawak =.=" kbai.

Mengikut fakta Encik Google ni :
Nama saintifik untuk penyakit mata bergerak ini ialah "myokymia" (adik beradik mumia. wheww~) *sambung* Penyakit ni berlaku akibat pergerakan otot di bahagian kelopak mata atas dan kadang kadang di bahagian bawah kelopak mata. Mata bergerak gerak ni berkait rapat dengan stress, fatique, kurang tidur dan overdose minum kopi. Anxiety/depression juga boleh mengakibatkan kepada masalah mata bergerak gerak ni. Kerisauan yang terlalu tinggi dalam diri kita juga turut menyumbang kepada masalah ini.

Tips untuk hilangkan penyakit ni :
Just kena REHAT jeeee~ cuba pejamkan mata seketika dan buka semula. Ulang beberapa kali untuk merehatkan mata. Maybe ni kesan daripada manusia yang asyik mengadap laptop =..="

Orang tua tua cakap :
if mata kita berkedip belah kiri, ada something yang akan membuatkan kita menangis. Kalau berkedip belah kanan, kita akan dapat berita gembira.

Betul ke?? Actually aku pun dah terpengaruh dengan kata kata ni. Entah betul ke tak, aku pun tak tahu. Tapi kadang kadang benda tu betul betul berlaku. Tak tahu lah ia sekadar kebetulan or ape kan :D Hahaha

Sejujurnya beberapa hari sebelum ni mata aku selalu berkedip belah kiri. Masa perhimpunan hari jumaat lepas, aku bergedik gedik pergi mengadu dekat shamira

Nape mata aku berkedip kedip ni. Haishh *gosok gosok mata*

Haa, nak nanges lah tu.

Yeker? Alaa, nak nanges pasal ape ni? 

Lastly, semua yang dia cakap jadi kenyataan. Aku menangis untuk 2 hari ni =.= Terukkk kan?!! 

|
\/
Baru aku tahu :D Boleh lah try masukkan air mata dalam lauk lepas ni, Jimat garam. Eyueeww~ Okay bai semua :)

With Love,
Jiha


PAST | PRESENT